home sitemap mailform print loginlink

Winterklaar makenRegen, extreme kou, gladheid en vorst. Deze weersomstandigheden kunnen aankomende winter allemaal aanbod komen. Uw auto die ervoor zorgt dat u droog en warm op uw bestemming komt, kan wel een goede winterbeurt gebruiken. Zo komt uw auto zonder problemen de winter door.
Om uw auto klaar te maken om de winter zonder problemen door te komen, moet u rekening houden met enkele zaken. We hebben dit voor u even samengevat

 

Banden

Een minimale profieldiepte van 3 mm is aangeraden om genoeg waterafvoer te hebben. In de winterperiode is 4 mm nog beter.

Ruitenwissers, ruiten en deuren
Ruitenwissers kan je best regelmatig vervangen en best jaarlijks. Zorg er ook voor dat eventuele beschadigingen aan de voorruit hersteld zijn.

Als je ruiten bevroren zijn, moet je er ook op letten dat je de ruitenwissers los maakt van het raam voordat je ze aanzet. Bij aangevroren zijruiten dien je daar ook eerst het ijs verwijderen voor je de elektrische of mechanische bediening gebruikt. Bij het wassen van de deurlijsten dien je deze ook goed droog maken om problemen te voorkomen.
Wanneer de rubbers van de deuren aangevroren zijn en de deur blokkeert, dien je deze zacht te openen en niet met een harde ruk.

 

 

Lichten
Laat de afstelling van uw koplampen checken.

  

 

Koelvloeistof
Laat controleren of het koelsysteem tot ten minste -30 graden tegen vorst beveiligd is. Controleer ook op lekkages en de toestand van slangen, radiateur en thermostaat. Vergeet ook niet antivries bij het koelwater gieten, zodat ook deze weerstand biedt tegen lage temperaturen.

 

Motorolie
Kijk na of de motorolie de juiste is voor je auto, want door de kou wordt die gemakkelijk dikker.
Het is verstandig om hiervoor winterolie te gebruiken.

 

Airco

Laat ons controleren op gaslekken en de aandrijving van de compressor.

 

Schokbrekers
Laat deze uittesten zodat je een veilige wegligging en een korte remafstand hebt.

 

Batterij
Een accu heeft een levensduur tussen de drie en zeven jaar. Door lage temperaturen in de winter wordt de capaciteit van accu minder en de startweerstand van de motor groter. Dit kan tot gevolg hebben dat de auto moeilijker of zelf niet start. Het is daarom verstandig uw accu te (laten) controleren en als het nodig is te vervangen.

 

Onderhoudsbeurt

Olie verversen, filters vervangen, motorafstelling nakijken.
(zie ook de link, onderhoud en reparatie, onder de kop "Onderhoud en reparatie")

 

Verlichting

Controleer de lampen van de auto en vervang eventuele doorgebrande lampjes. Leg een set reservelampen in het dashboardkastje. Op het tankstation worden losse lampjes en ook handige vakantiesetjes verkocht.

 


 

 


 

 

Links

 


Wij zijn geselecteerd door: